Yüksek Mu Uygarlığı Taşıyıcısı Naga’lar

By Oguzhan Koc - 23 Haziran






Göksel uygarlık niteliğini taşıyan bir uygarlığın toplumsal her türlü soyut-somut değerleri ve teori-pratikleri de öylesine göksel oluşun görkemini taşır. Naga’ların tarihinin şimdilik meçhul derinlikleri içinde dünya ölçülerine ilişkin çok yüksek bir kalıtın sahipleri olduğu söylenmektedir.


Düne ait genel bir objektif ve sübjektif kanıya varabilmek ve idrake ulaşabilmek, ancak düne ve bugüne ait her şeyin birlikte analiz-senteziyle mümkündür. Bu yüzden Naga’ları da Mu hakkında bazı anlayış ve bilgilere ulaşabilmek için yeterince bilmek zorunludur.





Aydınlatılmış Yer Altı Kentlerinde Yaşayan
Yılanlar Irkından Naga’lar


Değerli taşlarla aydınlatılmış görkemli mağaralarda yaşayan, yılanlar ırkından olan Naga’ların varlığı, Hindistan’ı eski bilgi kaynaklarında (lore) kesin bir şekilde belirtilmiştir. Son derece güzel insan simalarına ve Nether dünyası Patala’dan çıkrıklarında göklerde uçmak yeteneğine sahip olan bu varlıklar, engin bilgelikleriyle ün yapmışlardır. Nagalar ve Naginiler, çoğunlukla büyük krallar ve ermişlerle olmak üzere insan ırkı ile evlenebilmişlerdir. Ancak genellikle gerçekten spritüel olmayan insanlarla karışmayı arzulamazlar.Naga ülkesinin başkenti içinde, katakompların ışığını sağlayan yakutların, zümrütlerin ve elmasların parıldadığı Bhogawati’dir. Krishna’nın müridi prens Arjuna’nın Patala’yı ziyaret ettiği söylenir.


Budist Prajna-paramita Sutra(Gautama Budanın Düşünceleri),Mahayana’nın kurucusu (İ.Ö.194) büyük bilgin (pundit) Nagarjuna’nın bu Budist metinleri geri almak ve halka sunmak üzere Nagaların dünyasına girişine kadar Yılanlar’ın Sarayı’nda saklı tutuluyordu.


Gerçekten birçok Hindu ve Tibetli, Nagaların aynen bir karınca yuvası gibi tünellerle bağlanmış olan ve dağ sıraları içinde yüzlerce kilometre boyunca uzanan muazzam mağaralara girmek ayrıcalığına mazhar olmuşlardır.




Naga'lar Ülkesi ve Görkemli Ahalisi


Tsang Po Vadisi’nin batı kemsindeki Manasarowar Gölü “Büyük Nagaların Gölü” olarak bilinir. Deniz seviyesinden aşağı yukarı 4700m. Yükseklikte yer aldığından dünyanın en yüksel tatlı su gölü sayılır.


Bu ıssız bölgenin sakinleri, bu son derece soğuk gölün yüzeyinde yüzen iri lotus çiçekleri ve yapraklarında ışıyan auraları ile onların üzerinde oturur halde aniden beliren kimselerden söz etmektedirler. Yoksa bu serap mı? Bir açıklama şeklinin de bu olmasına rağmen Tibetliler bu kimselerin, Naga ülkesinden gelen ermişler olduğunu düşünmeyi tercih etmektedirler.

  • Share:

You Might Also Like

0 Yorum