1992 Hocalı Belgeseli'ne Büyük İlgi

By Oguzhan Koc - 28 Mart

Eskişehir Azerbaycan Derneği ve Tarih Tarih'in katkılarıyla Anadolu Tarih Genel Yayın Yönetmeni Oğuzhan

Koç'un Yönetmenliğini yaptığı 1992 Hocalı Belgeseli Eskişehir'de yoğun ilgi ile karşılandı. Hazar Kısa Film Festivalinden eli boş dönmeyen belgesel bir çok Hocalı Soykırımını anma programında seyircilere izletildi.

Belgesel Hocalı Soykırımını konferanslarda dinleyicilere anlatmak isteyen profösörlere görsel kaynaklık etmesinin yanı sıra belgesel, sahip olduğu konuşmacılar ile kalitesini bir kez daha kanıtlamış durumda.

Görüntü Yönetmenliğini Mert Güneş'in Yard. Yönetmenliğini Özlem Çelik'in yaptığı belgesel bir haftalık bir çekim maratonunun ardından yayına girdi. Yayın öncesi Hocalı hakkında her türlü araştırmayı Anadolu Tarih ve Tarih Tarih ekibi beraber yaptılar.

Belgeselin tezlerini sağlamlaştıran konuşmacılar; Milliyetçi Hareket Partisi Mv. Sinan Oğan, Eskişehir Azerbaycan Derneği Başkanı Sn. Cavid Aydın, Kafkassam Derneği başkanı Hasan Oktay ve Bizim Ahıska Dergisi Genel Yayın Yönetmeni Yunus Zeyrek hocamız oldu.  Yusuf Halaçoğlu ve Yavuz Bahadıroğlu'nun katılımları ise oluşan aksilikler sonrası gerçekleşmedi.

Ayrıca belgeselin danışmanlığını Anadolu Üniversitesi Edebiyat Fakültesinde öğretim elemanı olarak sürdüren Ferdi Bozkurt hocamız başta olmak üzere Doç. Dr. Yağmur Say, Hulki Cevizoğlu gibi isimler yaptı. Her türlü kitap, DVD ve arşiv kayıtları ise Eskişehir Azerbaycan Derneğince sağlandı.

Emeği Geçen Herkese Teşekkür Ederim.



Oğuzhan Koç


Belgeseli İzlemek İçin Tıklayın



  • Share:

You Might Also Like

0 Yorum